بارگذاری....
۲۳ شهریور

جاذبه های گردشگری کوالالامپور

تقریباً اکثر اوقات سال برای تور مالزی و گشت کوالالامپور مناسب است، زیرا که درجه حرارت در این مناطق پرباران گرمسیری در طول سال تغییر زیادی نمی‌کند. 

مردم به دلایل متعددی از کوالالامپور، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر مالزی بازدید میکنند. این شهر برای گردشگران فرصتی را مهیا می‌کند که در مورد فرهنگ‌های متفاوت، غذاهای اقوام مختلف و معماری آن‌ها که بهترین‌های شرق و غرب را باهم ترکیب می‌کند، بیاموزند و البته مراکز خرید؛ خبرگزاری «سی ان ان»، کوالالامپور را به‌عنوان یکی از ۴ شهر برتر دنیا برای خرید معرفی کرده است. در ادامه به جاذبه‌های برتر گردشگری کوالالامپور نگاهی خواهیم انداخت.

۱- برج‌ های دوقلو پتروناس

مسافرانی که ترس از ارتفاع دارند ممکن است پیش از بازدید از این برج‌ها بارها فکر کنند، اما گردشگران بی‌باک و بی‌پروا از چالش مشاهده کوالالامپور از فراز برجهای دوقولوی ۱۰۰۰ فوتی پتروناس لذت خواهند برد. در ارتفاع ۱۷۰ متری، بلندترین پل دوطبقه دنیا این دو برج را به هم متصل می‌کند. برج‌ها از این هم بلندتر هستند و ۴۹۱ متر در آسمان مالزی پرواز می‌کنند که زمانی بلندترین برج‌های دنیا به حساب می‌آمدند. برج‌ های دوقلو که ساختشان ۷ سال به طول انجامید، اصلی‌ترین نماد کوالالامپور به شمار آمده که در طول شب نورپردازی خیره‌کننده‌ای دارند.

۲- غارهای باتو

غارهای باتو مکان مقدسی برای هندوهای مالزی است؛ هزاران هندو سالانه در این مکان گرد هم می‌آیدند و جشن «تاپیوسام» (Thaipusam) که در آن هندوها لوازمی مثل کوزه، آویزهای بدن به همراه قلاب‌هایی که بتوان آن‌ها را به اشیا متصل کرد در دست دارند، را برگزار می‌کنند که نوعی جشن طلب بخشش و آمرزش برای آن‌هاست. حتی اگر پیمایش این ۲۷۲ پله به اندازه کافی آمرزنده نباشد. گردشگران با رسیدن به بالای پله‌ها، ۳ غار بزرگ آهکی بعلاوه یک غار کوچک که با نقاشی‌ها و مجسمه و تندیس‌های هندوها پوشیده شده است را مشاهده می‌کنند، گردشگران می‌توانند بادام زمینی یا موز برای پذیرایی از میمون‌هایی که برای خوش‌آمدگویی به استقبالشان می‌آیند با خود همراه داشته باشند.

۳- میدان مردکا

این میدان قلب کوالالامپور است که میدان استقلال نیز خوانده می‌شود، زیرا که پرچم مالزی برای نخستین بار زمانی که این کشور از بریتانیا مستقل شد در این میدان برافراشته شده است. مساحت زیادی از این میدان زمین چمن است که در زمان مستعمره بودن مالزی برای بازی کریکت استفاده می‌شده است و با ساختمان‌های معروفی همچون موزه تاریخ ملی و کلوپ سلطنتی سلانگار (Selangor) محصور شده است. رویدادهای عمومی متعددی مثل کنسرت در فضای باز و نقطه شروع و پایان مسابقه ماراتون اطراف شهر در این میدان اتفاق می‌افتد.

۴- بوکیت بینتانگ

بوکیت بینتانگ مرکز خرید و سرگرمی شهر است که یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های کوالالامپور به حساب می‌آید، البته باتوجه به علاقه‌ی گردشگران به خرید، در این مکان گردشگران می‌توانند مغازه‌های کوچک و مراکز تجاری را پیدا کنند که کالاهایی با قیمت‌های متفاوت در آن‌ها به فروش می‌رسد. این منطقه، شامل مکان‌های متعددی است، همچون خیابانی که در آن غذاهای چینی عرضه می‌شود. بوکیت وینتانگ مکانی است که در تمامی ساعات شبانه‌روز زنده و پویا می‌باشد اما بهترین زمان شب هاست، زمانی که آنجا به مکانی برای جست و جوی زندگیِ شبانه برای بازدیدکنندگان تبدیل می‌شود.

۵- پارک پرندگان کوالالامپور

این پارک در منطقه آرام لیک گاردن (باغ دریاچه) قرار گرفته که نوعی پارک اکوتوریسمی به شمار می‌آید و خانه‌ی بیش از ۳۰۰۰ پرنده متعلق به ۲۰۰۰ گونه است. این پرندگان به ۴ دسته تقسیم می‌شوند، ۳ دسته از آن‌ها پرواز آزاد نامیده می‌شوند به این معنا که آن‌ها قادرند در هر کجا از منطقه در نظر گرفته شده برای آن‌ها به آزادی پرواز کنند. متصدیان این مجموعه اذعان می‌کنند که این مجموعه بزرگ‌ترین پارک پرواز آزاد دنیاست. بازدیدکنندگان می‌توانند بین این پرندگان پیاده‌روی کرده و تجربه جدیدی را برای خود رغم زنند. دسته چهارم متعلق به پرندگان قفسی است.

۶- برج منارا کوالالامپور

این برج با ارتفاع تقریبی ۳۳۵ متر برای دو منظور بهره برداری می‌شود: اول: برج مخابراتی و دوم جاذبه گردشگری، رستوران و نظرگاهی که یک منظر پیوسته و سرتاسری خیره‌کننده از شهر ارائه می‌دهد. این نکته نیز می‌تواند برای طرفداران ریز بین جالب باشد که ۳۱ ساعت به صورت متوالی صرف آماده سازی بتن برای فونداسیون این برج شده است. مسافران با شرایط جسمانی بالا ممکن است مایل باشند در مسابقه سالیانه بالا رفتن از پله‌های این برج شرکت کنند اما آن دسته از افراد که علاقه‌ای به پیاده‌روی ندارند می‌توانند از آسانسور استفاده کنند.

۷- موزه هنرهای اسلامی مالزی

موزه هنرهای اسلامی مالزی، بزرگ‌ترین موزه جنوب آسیاست که به هنر اسلامی اختصاص دارد. این موزه در سال ۱۹۹۸ بازگشایی شده که بیش از ۷۰۰۰ اثر هنری شامل جواهرات مسجد مکه است. این آثارنه تنها آثار کشورهای آسیای میانه و مالزی بلکه از چین تا هند می‌باشد. این موزه شامل ۱۲ گالری است که بیشتر آثار بر اساس نوع و نه منطقه جغرافیایی در آن به نمایش گذاشته شده‌اند. رستوران این مجموعه غذاهای منطقه آسیای میانه را ارائه می‌دهد. این مجموعه در کنار منطقه لیک گاردن (باغ دریاچه) قرار گرفته و فاصله زیادی با مسجد مجموعه ندارد.

۸- میدان برجایا

این میدان مجموعه‌ای مشتمل بر یک مرکز خرید و ۵ هتل با ۷۰۰ هزار متر مربع است که در حال حاضر چهارمین ساختمان بزرگ دنیا به شمار می‌آید. مرکز خرید این مجموعه دارای بیش از ۱۰۰۰ مغازه تجاری، ۶۵ اغذیه فروشی و جاذبه‌های سرگرم کننده‌ای همچون پارک‌های موضوعی، دنیای کوزمو و اولین تئاتر دوبعدی و سه بعدی مالزی است که در طبقه دهم مجموعه قرار دارد.

۹- معبد تیان هو

توریست‌ها بخش کوچکی از چین را در کوالالامپور خواهند یافت، زیرا که  معبد تیان هو یکی از بزرگ‌ترین معابد چینی‌ها در جنوب آسیا است که در سال ۱۹۸۹ توسط انجمن چینی‌ها در مالزی باز گشایی شد. این بنا یکی از بهترین نمونه‌های معماری چین است، پاگودایی (معابد طبقه‌ای مخصوص معماری چین) ۴ طبقه که با کاشی‌های نارنجی، به افتخار «تین هو» خدای دریا با چشم‌اندازی خیره کننده از کوالالامپور ساخته شده است. به‌عنوان یک پیش‌زمینه، این معبد یک نقطه معروف برای برگزاری مراسم ازدواج است که سالانه قریب ۵۰۰۰ زوج برای برگزاری مراسم به دفتر ازدواج آن مراجعه می‌کنند.

۱۰- ایستگاه راه‌آهن کوالالامپور

ایستگاه راه‌آهن کوالالامپور طراحی مناسب و خیره کننده‌ای دارد و از به هم‌ پیوستن ساختمان‌هایی که متاثر از معماری شرق و غرب (مانند شمال افریقا و هند) هستند، ساخته شده است. تمامی گردشگران سبک آن را منحصر به فرد توصیف می‌کنند. این بنا در سال ۱۹۱۰ با هزینه ۲۳۰۰۰ دلار ساخته شد و تا سال ۲۰۰۱، پیش از طراحی و جایگزینی آن با ایستگاه جدید، به مسافرانی که عازم سنگاپور و دیگر مناطق جنوب آسیا بودند سرویس دهی می‌کرده است. در حالی که سفرهایی با مسافت زیاد به ایستگاه مرکزی منتقل شده‌اند، سفرهای روزانه به حومه شهر همچنان از این ایستگاه صورت می‌پذیرد.